055-2032052
We zijn altijd in beweging en staan nooit stil. Blijf op de hoogte van onze bedrijvigheid.
Naar overzicht

In opdracht ontruimen

10 juli 2014 Zwolle - In een Zwols flatje staan dozen hoog opgestapeld. Tot aan haar dood woonde hier een hoogbejaarde dame, nu is de woning even het domein van Wolter Nieuwenhuis van Woningontruiming Regionaal.


Ingeschakeld door de nabestaanden van de vrouw, die zelf geen zin en tijd hebben in gesleep met de spullen. "Het gebeurt steeds vaker dat het ontruimen van de woning wordt overgelaten aan anderen", zegt Nieuwenhuis. De familie haalt meestal de waardevolle spullen eruit, waarna nog heel veel spullen overblijven. Woningontruiming Regionaal zorgt dat alles een bestemming krijgt en dat het huis bezemschoon wordt opgeleverd. Leger des Heils krijgt de kleding, brillen gaan naar Afrika, mobieltjes naar CliniClowns, overige bruikbare spullen naar een kringloopwinkel. Voor de ontruiming in Zwolle is een kringloopwinkel uit Leiden ingeschakeld. Met twee man sterk laden ze een groot deel van de huisraad in een busje. Wat niet bruikbaar is, gaat een container in. Zelf hoeft Nieuwenhuis niets van de spullen te hebben. "Dat is tegenover de klant het eerlijkst. Als ik spullen zelf zou verkopen, heb ik er belang bij. Dat wil ik voorkomen."

Mochten onverwachte schatten gevonden worden, dan wordt de opdrachtgever ingeschakeld. "Een collega vond een keer 9.000 gulden achter een kast. Dat is netjes bij de familie afgegeven." Soms brengt hij familie in het geval van waardevolle spullen in contact met een antiquair.

Tot voor kort werkte Nieuwenhuis als verzekeringsagent met een eigen kantoor in Apeldoorn, met dat werk was hij klaar. Sinds drie maanden richt hij zich op ontruiming van woningen, als franchisenemer. Overal in Oost-Nederland kan hij worden ingeschakeld. Daar is veel vraag naar zegt hij. "Nabestaanden hebben lang niet altijd zin of tijd het huis van een overledene op te ruimen en leeg te halen. Wij nemen de hele zorg over inboedel voor onze rekening."

Deel dit bericht

Service

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief